Final countdown

Elérkeztünk a dobogóhoz, az utolsó három szakasz következik.

Reggel még fürödtünk egyet a vízesésben, és körbejártuk a környéket világosban is. Megérte.

Ma ismét egy 300 km-es szakasz várt ránk, így sok jóra nem számítottunk a korábbi napok tapasztalata alapján. Ráadásul, át kellett jutni Sierra Leonéba is. Sajnos, az előzetes várakozásoknak megfelelően indult az út; zötykölődés, kátyúzás, várakozás, kerülgetés. Aztán 20-30 km után egyszer csak megérkezett a jó út és kis megszakításoktól eltekintve, maradt is. Sierra Leonéban például csak jó úttal találkoztunk.

De addig még át kellett jutnunk a határon is. Az előzetes információk alapján ez nem kellett volna, hogy gondot okozzon. Ez valóban így volt, és 30 perc sorban állás és várakozás után már a célországunkban indultunk újra útnak.

A táj minimálisan változott, a pálmafák a leginkább szembetűnő új elemek az út mentén. Ezen kívül viszont olyanban volt részünk, amire álmunkban sem számítottunk, nemhogy akkor, amikor a különböző lehetőségeket vettük számba a tervezgetés során. Esett az eső, sőt szakadt, alig tudtunk haladni az úton. Tényleg igazán meglepő volt, és egy kicsit aggasztó is. A hátralévő szakaszokon ugyanis már mind vadkemping a hivatalos szállás, így kevéssé vagyunk védve az esőtől. Viszont, ahogy jött az eső, úgy el is ment. Útközben néha már újra sütött a nap, tovább növelve a párataltalmat, már ha lehet még tovább növelni.

Így érkeztünk meg a táborba, ahol a helyiek igazán kitettek magukért; ingyen adag ebédet/vacsorát biztosítottak, de ami még ennél is életmentőbb 2002-ben: ingyen SIM kártyát, 2 GB nettel. Na, azért vannak fontos dolgok.

A mai nappal nagyjából le is tudtuk a Bamako érdemi részét, kettő 100 km alatti etap van már csak hátra. Aki eddig eljutott, már csak egy dolga van, élvezni a még hátralévő időt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egyszer véget ér

Táncolj Ildi!

Piknik a parkolóban